Een heerlijk recept voor..

Zondags braadstuk

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

600g braadstuk | 1st ui | 1 bol knoflook | 0,5st winterpeen | 75g knolselderij | 1tak oregano | 1tak tijm | 1el roomboter | zout en peper

Werkwijze
  1. Haal het braadstuk ruim van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te komen.
  2. Snijd de groenten in grove stukken.
  3. Snijd de bol knoflook doormidden.
  4. Zout en peper het vlees rondom.
  5. Bak het vlees rondom goudbruin.
  6. Bak de gesneden groenten, de bol knoflook en de kruiden mee met het braadstuk.
  7. Keer regelmatig.
  8. Zorg voor een kerntemperatuur van 51 graden Celsius.
  9. Laat het vlees rusten tussen aluminiumfolie.
  10. Trancheer het vlees in dunne plakken tegen de draad in.
  11. Serveer met de gebakken groenten.
Lekker met

Uiencompote | toast en brood

Deel dit recept

Menu