Een heerlijk recept voor..

T-Bone +- 600 gram

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

T-Bone steak +/- 600 gram

Benodigdheden
  1. Geschikte pan of BBQ
  2. (Zonnebloem)olie
Voorbereiding

Laat het vlees zeker een dag van te voren ontdooien in de koelkast. Leg het vlees 3-4 uur voor bereiding uit de koelkast. Snijd de verpakking een uur voor bereiding open, zodat er lucht bij kan.

Werkwijze
  1. Zorg voor een flink hete bereiding, zeker bij een dunne T-bone van enkele centimeters. De bief moet niet doorslaan. Schroei het vlees dicht op hoge temperatuur, gebruik hiervoor een geschikte pan en olie bijvoorbeeld zonnebloemolie of natuurlijk op de barbecue. In het geval van de barbecue is het handig om de steak met olie in te smeren voordat ‘ie op de barbecue komt. Een mooie maillard-reactie zorgt voor extra smaak!
  2. In het geval van een dunne T-bone, haal je het vlees na het dichtschroeien uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie (vouw de zijkanten niet dicht!). Net als een gewone biefstuk. In het geval van een dikkere T-bone gebruik je een kernthermometer. Let op, een hele dikke steak kan nog een paar graden nagaren bij het rusten! Gaarheid “rare” komt overeen met een kerntemperatuur van 50-52°C.

Lekker met

  • De steak heeft weinig nodig om lekker te zijn, gebruik bijvoorbeeld peper en zout, of Fleur de Sel. Of kies voor onze Salt, Pepper & Garlic. Ook is Chimichurri erg lekker on-the-side, vooral in de zomer.

Deel dit recept