Een heerlijk recept voor..

Stoofrollade

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Goed om te weten

Schenkels en botten | Ontdooitijd: 24 uur in de koelkast | Uit de koelkast voor bereiding: 1 uur

Ingrediënten

800 gram Hacheevlees/poulet | 75 gram bloem | 100 gram boter | 4 stuks uien middel | 2 el bruine basterdsuiker | 2 el ketjap | 1,5 liter runderbouillon | 3 bl laurier | 3 stuks kruidnagel | 4 stuks jeneverbes | peper en zout.

Werkwijze
  1. Zout en peper het vlees vooraf
  2. Bestrooi het vlees met de bloem en haal de overtollige bloem er af.
  3. Verwarm de boter in de braadpan en bak het vlees aan.
  4. Snijd de ui in ringen.
  5. Voeg de ui, basterdsuiker en ketjap toe en laat het geheel mooi karamelliseren
  6. Schenk de bouillon bij in de pan.
  7. Laat het geheel voor 3-4 uur stoven tot een mooie gebonden hachee.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer het met laurierblaadje en al tijdens de koude winteravond.

Lekker met

  • Hutspot
  • Verse frites

Deel dit recept