Goed om te weten
Schenkels en botten | Ontdooitijd: 24 uur in de koelkast | Uit de koelkast voor bereiding: 1 uur
Ingrediƫnten
800 gram Hacheevlees/poulet | 75 gram bloem | 100 gram boter | 4 stuks uien middel | 2 el bruine basterdsuiker | 2 el ketjap | 1,5 liter runderbouillon | 3 bl laurier | 3 stuks kruidnagel | 4 stuks jeneverbes | peper en zout.
Werkwijze
- Zout en peper het vlees vooraf
- Bestrooi het vlees met de bloem en haal de overtollige bloem er af.
- Verwarm de boter in de braadpan en bak het vlees aan.
- Snijd de ui in ringen.
- Voeg de ui, basterdsuiker en ketjap toe en laat het geheel mooi karamelliseren
- Schenk de bouillon bij in de pan.
- Laat het geheel voor 3-4 uur stoven tot een mooie gebonden hachee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer het met laurierblaadje en al tijdens de koude winteravond.
Lekker met
- Hutspot
- Verse frites