Een heerlijk recept voor..

Staartstuk uit de oven

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

400g staartstuk | 3tak rozemarijn | 4tak oregano | 4 teen knoflook

Werkwijze
  1. Laat het staartstuk een uur op temperatuur komen buiten de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 160.
  3. Snij de vetkap in met ruitjes (pas op dat je het vlees niet raakt
  4. Bak het staartstuk op de vetkant goudbruin
  5. Bak hem aan de andere zijde voor 2 minuten.
  6. Snijd dunne plakjes van de knoflook en stop deze samen met de rozemarijn tussen de snedes in de vetkap.
  7. Maak een prop van aluminiumfolie
  8. Leg het staartstuk op de aluminiumfolie en schuif in de oven met de kerntemperatuurmeter.
  9. Wanneer het vlees een temperatuur van 50 graden Celsius heeft bereikt haal je het eruit.
  10. Laat het vlees rusten tussen aluminiumfolie
  11. Trancheer het vlees in dunne plakjes tegen de draad in.

Lekker met

  • Mediterrane gerechten | Salades of bij pasta’s

Deel dit recept