Ingrediënten
400g staartstuk | 3tak rozemarijn | 4tak oregano | 4 teen knoflook
Werkwijze
- Laat het staartstuk een uur op temperatuur komen buiten de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160.
- Snij de vetkap in met ruitjes (pas op dat je het vlees niet raakt
- Bak het staartstuk op de vetkant goudbruin
- Bak hem aan de andere zijde voor 2 minuten.
- Snijd dunne plakjes van de knoflook en stop deze samen met de rozemarijn tussen de snedes in de vetkap.
- Maak een prop van aluminiumfolie
- Leg het staartstuk op de aluminiumfolie en schuif in de oven met de kerntemperatuurmeter.
- Wanneer het vlees een temperatuur van 50 graden Celsius heeft bereikt haal je het eruit.
- Laat het vlees rusten tussen aluminiumfolie
- Trancheer het vlees in dunne plakjes tegen de draad in.
Lekker met
- Mediterrane gerechten | Salades of bij pasta’s