Een heerlijk recept voor..

Runderstoofpot met Huttenkloas Winterbok

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

0,5kg riblap aan stukjes of poulet | 2g zout | 100g ui, gesneden | 2 tenen knoflook | 100g champignons, gesneden | 50g wortel | 50g knolselderij, grove blokjes | 40g sjalot, gesneden tijm | 2dl Huttenkloas Winterbok | 250g Runderbouillon | 0,5g Piment d’Espelette.

Werkwijze
  1. Wrijf het pouletvlees in met het zout en marineer 3 uur.
  2. Bak het vlees aan met de gesneden ui totdat deze mooi gekaramelliseerd zijn.
  3. Voeg de knoflook, champignons, in stukken gesneden wortel, knolselderij en sjalot toe en bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de tijm toe en deglaceer met de Winterbok. Reduceer tot dit bijna verdampt is.
  5. Voeg de runderbouillon en de Piment d’Espelette toe en plaats alles in een cocotte. Gaar verder in de oven op 160°C hete lucht.
  6. Laat dit in de oven indampen totdat alles de goede dikte en smaak heeft.

Lekker met

  • Rijst
  • Aardappelpuree
  • Stampotten

Deel dit recept