Ingrediënten
0,5kg riblap aan stukjes of poulet | 2g zout | 100g ui, gesneden | 2 tenen knoflook | 100g champignons, gesneden | 50g wortel | 50g knolselderij, grove blokjes | 40g sjalot, gesneden tijm | 2dl Huttenkloas Winterbok | 250g Runderbouillon | 0,5g Piment d’Espelette.
Werkwijze
- Wrijf het pouletvlees in met het zout en marineer 3 uur.
- Bak het vlees aan met de gesneden ui totdat deze mooi gekaramelliseerd zijn.
- Voeg de knoflook, champignons, in stukken gesneden wortel, knolselderij en sjalot toe en bak nog 5 minuten.
- Voeg de tijm toe en deglaceer met de Winterbok. Reduceer tot dit bijna verdampt is.
- Voeg de runderbouillon en de Piment d’Espelette toe en plaats alles in een cocotte. Gaar verder in de oven op 160°C hete lucht.
- Laat dit in de oven indampen totdat alles de goede dikte en smaak heeft.
Lekker met
- Rijst
- Aardappelpuree
- Stampotten