Goed om te weten
Een echte klassieker voor de feestdagen, maar ook een aanrader bij een diner met vrienden. De rollade is namelijk goed voor te bereiden, en hoeft niet meer gekruid te worden.
Ingrediënten
Runderrollade | Roomboter om in te bakken
Werkwijze
- 24 uur voor bereiding uit vriezer halen, in koelkast plaatsen.
- 1 uur voor bereiding op kamertemperatuur laten komen.
- Braad de rollade rondom mooi bruin aan.
- Laat de rollade 4 tot 5 uur lekker sudderen, overgiet de rollade regelmatig met vet (liefst roomboter).
- Laat de rollade helemaal afkoelen, en plaats deze in de koelkast. Wanneer helemaal koud geworden, laat de rollade zich goed snijden. Snijd er zo dun mogelijke plakken van.
- Maak eventueel extra jus aan, en warm de plakjes weer op in de pan. Overgiet opnieuw met jus.
Lekker met
- Aardappelpuree
- Diverse groenten