Een heerlijk recept voor..

Runderbouillon

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

2st runderschenkels | 300g runderpoulet | 100g wortel | 100g knolselderij | 100g prei | 100g ui | 1st laurierblaadje | 1tl peperkorrels | 1st kruidnagel | zout

Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bak de schenkels in 30 minuten bruin in de oven.
  3. Snijd alle groenten in stukken van 1 cm dik.
  4. Zet de warme schenkels op met 3 liter koud water.
  5. Breng het water met de schenkels aan de kook.
  6. Schuim tijdig de bouillon af.
  7. Na het afschuimen voeg je de kruiden, specerijen en de gesneden groenten toe.
  8. Laat het geheel 8 uur ‘trekken’ tegen de kook aan.
  9. Passeer/zeef de bouillon en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met

Basis voor sauzen en soepen

Deel dit recept