Ingrediënten
Bavette (250/300gram) | Zakje rucola | Zongedroogde tomaten, in kleine stukjes gesneden | Pijnboompitten | Parmezaanse kaas | Kappertjes | Olijfolie | Zout | Peper | Pesto
Benodigdheden
- BBQ, liefst met deksel
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
- Rasp of kaasschaaf
Werkwijze
- Rooster een (goede) hand vol pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Pas op dat je het niet laat aanbranden. Laat deze op een schaaltje afkoelen
- Doe de Rucola in een schaal en maak deze aan met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes, olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Verdeel deze salade over 4 borden en besprenkel de salade met de pesto en geroosterde pijnboompitten en schaaf of rap er de Parmezaanze kaas overheen. Niet te zuinig, maar overdrijft niet.
- Zorg dat de BBQ op temperatuur is (200 graden) en grill de bavette +/- 1 á 2 minuten per kant tot deze mediumrare is (+/- 55 graden). Laat de bavette enkele minuten rusten (losjes ingepakt in aluminiumfolie) en kruid deze af met zout en peper naar smaak. Snij deze in dunne plakjes op de draad. Verdeel de bavette over de salade.