Een heerlijk recept voor..

Ribeye van de barbecue

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

600g ribeye aan stuk | 30ml worchestersaus | 35g BBQ rub | zout en peper

Werkwijze
  1. Zorg voor een constante temperatuur op je BBQ van 120 graden Celsius
  2. Laat de ribeye een uur buiten de koeling ‘ademen’.
  3. Smeer het stuk vlees in met rub en worcestersaus
  4. Laat het geheel een half uur indrogen
  5. Leg de ribeye indirect op de BBQ en laat hem ongeveer binnen een uur naar een kerntemperatuur van 51 graden Celsius.
  6. Haal hem van het vuur en stook de BBQ op tot 190 graden Celsius
  7. Grill de ribeye af en zorg voor een kerntemperatuur van 54 graden Celsius.
  8. Laat de ribeye rusten in aluminiumfolie maar hij moet nog wel ‘ademen’
  9. Na 15 minuten rusten is het vlees klaar om gesneden te worden.

Lekker met

Kruidenboter | geroosterde groenten | antiboise

Deel dit recept