Een heerlijk recept voor..

Ossobucco

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

Short Ribs | Mosterd | BBQ Rub (All purpose, Steak Rub, S.P.G.)

Benodigdheden

BBQ met deksel | Kkolen / briketten | evt. rookhout; eik, kers | (kern)thermometer | alufolie, ziplock / vershoudfolie | keukenpapier

Tip 1: Thermometer in deksel? Temperatuur is normaliter hoger dan gemeten op de grill.
Tip 2: Gebruik je rookhout? Hoe kouder het vlees op de BBQ gaat, hoe mooier de rookring.

Werkwijze
  1. Haal het vlees uit het plastic. Dep het droog met keukenrol.
  2. Wrijf het vlees heel licht in met mosterd
  3. Bestrooi nu het vlees met de rub, zodat het een egale laag krijgt. (Wrijf dit er niet in, maar ‘masseer’ het in vlees.
  4. Doe het vlees in een ziplock of vershoudfolie en laat dit minimaal 1u tot 1 dag in de koelkast rusten.
  5. Bereid de BBQ voor, voor indirect op lage temperatuur. (Om de BBQ lang op temperatuur te houden moet je zorgen voor genoeg brandstof/kolen.
  6. Gebruik hiervoor de Snake of Minion methode. Ideale temperatuur zit tussen de 100 en 125 graden Celsius, gemeten op het rooster.
  7. Voeg het rookhout toe.
  8. Haal het vlees uit de koelkast, verwijder het folie / de ziplock en leg het op de BBQ, weg van de kolen.
  9. Plaats de thermometer in het dikste deel van het vlees.
  10. Wanneer het lees een temperatuur van ongeveer 65 / 70 graden Celsius heeft, pak het dan in met 2 lagen alufolie (dit mag goed strak zitten).
  11. Leg het vlees terug op de BBQ, tot de temperatuur 92 / 95 graden Celsius is.
  12. Het vlees is nu botermals als het goed is.
  13. Laat het nu ongeveer 30 minuten rusten en snijd het vlees in mooie plakken (eventueel met roomboter)

Lekker met

  • Roomboter

Deel dit recept