Ingrediënten
Short Ribs | Mosterd | BBQ Rub (All purpose, Steak Rub, S.P.G.)
Benodigdheden
BBQ met deksel | Kkolen / briketten | evt. rookhout; eik, kers | (kern)thermometer | alufolie, ziplock / vershoudfolie | keukenpapier
Tip 1: Thermometer in deksel? Temperatuur is normaliter hoger dan gemeten op de grill.
Tip 2: Gebruik je rookhout? Hoe kouder het vlees op de BBQ gaat, hoe mooier de rookring.
Werkwijze
- Haal het vlees uit het plastic. Dep het droog met keukenrol.
- Wrijf het vlees heel licht in met mosterd
- Bestrooi nu het vlees met de rub, zodat het een egale laag krijgt. (Wrijf dit er niet in, maar ‘masseer’ het in vlees.
- Doe het vlees in een ziplock of vershoudfolie en laat dit minimaal 1u tot 1 dag in de koelkast rusten.
- Bereid de BBQ voor, voor indirect op lage temperatuur. (Om de BBQ lang op temperatuur te houden moet je zorgen voor genoeg brandstof/kolen.
- Gebruik hiervoor de Snake of Minion methode. Ideale temperatuur zit tussen de 100 en 125 graden Celsius, gemeten op het rooster.
- Voeg het rookhout toe.
- Haal het vlees uit de koelkast, verwijder het folie / de ziplock en leg het op de BBQ, weg van de kolen.
- Plaats de thermometer in het dikste deel van het vlees.
- Wanneer het lees een temperatuur van ongeveer 65 / 70 graden Celsius heeft, pak het dan in met 2 lagen alufolie (dit mag goed strak zitten).
- Leg het vlees terug op de BBQ, tot de temperatuur 92 / 95 graden Celsius is.
- Het vlees is nu botermals als het goed is.
- Laat het nu ongeveer 30 minuten rusten en snijd het vlees in mooie plakken (eventueel met roomboter)
Lekker met
- Roomboter