Een heerlijk recept voor..

Huisrecept: stevige stoofpot

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

Circa 600 gram riblap/ribstuk, sukade of braadlap | Bakboter | 1 ui | 1 portie spekjes | handje champignons | 1-2 laurierblaadjes | +- 1 liter rundvleesbouillon | 1 plak ontbijtkoek of maïzena

Werkwijze
  1. Snijd het vlees in blokjes en braad het kort aan.
  2. Braad de ui, spekjes en (gesneden) champignons mee.
  3. Voeg de bouillon en het laurierblad toe. Zorg dat het vlees helemaal in het vocht ligt.
  4. Laat het stoofpotje ongeveer 4-5 uur zachtjes sudderen, hoe meer tijd het heeft gehad, hoe lekkerder. Het geheel moet niet koken. Kook aan het eind het vocht naar wens verder in, of verdik het met ontbijtkoek of maïzena voor een lekkere gebonden jus.
Lekker met

Gekookte aardappels | Diverse soorten groente

Deel dit recept