Een heerlijk recept voor..

Hamburger uit de pan met uien en jus

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

400 gram Rundergehakt | 1 stuks sjalot, gesnipperd | 4 gram bieslook | 4 gram tijm | 4 gram rozemarijn | 2 dl vleesjus | 2 stuks uien, in ringen.

Werkwijze
  1. Meng het gehakt met het zout, de peper, rozemarijn, tijm en de bieslook tot een smeuig mengsel.
  2. Maak burgers van ongeveer 100 gram per stuk.
  3. Karameliseer de uien in een bakpan.
  4. Blus af met de Vleesjus en kook in tot de gewenste dikte en smaak.
  5. Verwarm een klontje boter in een bakpan en bak de runderburgers aan beide kanten aan.
  6. Voeg de uienjus toe en glaceer aan beide kanten.
Lekker met
  • Brioche bun
  • Augurk, BBQ saus, mosterd en ketchup

Deel dit recept