Een heerlijk recept voor..

Grootmoeders Hachee

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

800g Hacheevlees/poulet | 75g bloem | 100g boter | 4st uien middel | 2el bruine basterdsuiker | 2el ketjap | 1,5liter runderbouillon | 3bl laurier | 3st kruidnagel | 4st jeneverbes | peper en zout.

Werkwijze
  1. Zout en peper het vlees vooraf
  2. Bestrooi het vlees met de bloem en haal de overtollige bloem er af.
  3. Verwarm de boter in de braadpan en bak het vlees aan.
  4. Snijd de ui in ringen.
  5. Voeg de ui, basterdsuiker en ketjap toe en laat het geheel mooi karamelliseren
  6. Schenk de bouillon bij in de pan.
  7. Laat het geheel voor 3-4 uur stoven tot een mooie gebonden hachee.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer het met laurierblaadje en al tijdens de koude winteravond.
  10. Plaats in de oven en gaar tot het gehaktbrood een kerntemperatuur van 65°C bereikt heeft
Lekker met

Hutspot | Verse Frites

Deel dit recept