Ingrediënten
800g Hacheevlees/poulet | 75g bloem | 100g boter | 4st uien middel | 2el bruine basterdsuiker | 2el ketjap | 1,5liter runderbouillon | 3bl laurier | 3st kruidnagel | 4st jeneverbes | peper en zout.
Werkwijze
- Zout en peper het vlees vooraf
- Bestrooi het vlees met de bloem en haal de overtollige bloem er af.
- Verwarm de boter in de braadpan en bak het vlees aan.
- Snijd de ui in ringen.
- Voeg de ui, basterdsuiker en ketjap toe en laat het geheel mooi karamelliseren
- Schenk de bouillon bij in de pan.
- Laat het geheel voor 3-4 uur stoven tot een mooie gebonden hachee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer het met laurierblaadje en al tijdens de koude winteravond.
- Plaats in de oven en gaar tot het gehaktbrood een kerntemperatuur van 65°C bereikt heeft
Lekker met
Hutspot | Verse Frites