Een heerlijk recept voor..

Gehaktbrood

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

1 stuks sjalot | 68 gram wortel | 68 gram bleekselderij | 1 teen knoflook | 80 ml Huttenkloas Imperial Stout | 2 sneetjes wit brood | 125 ml Melk | 500 gram rundergehakt | 1 stuk eieren | 68 gram geraspte cheddar | 8 plakken ontbijtspek | 0,5 theelepel Worcestershiresauce | peper en zout

Werkwijze
  1. Snipper de ui ragfijn.
  2. Hak de knoflook.
  3. Snijd de wortel en bleekselderij in een fijne brunoise.
  4. Week de sneetjes witbrood in de melk.
  5. Stoof de ui, wortel, bleekselderij en knoflook tot deze zacht zijn.
  6. Blus af met het de stout van Huttenkloas en reduceer tot het vocht bijna is verdampt.
  7. Laat het mengsel afkoelen tot keukentemperatuur.
  8. Knijp het brood licht uit en meng dit door het groentemengsel.
  9. Voeg de beide soorten gehakt samen met de eieren en de geraspte cheddar bij elkaar en kneed dit met de hand tot het mengsel net bij elkaar blijft.
  10. Breng op smaak met Worcestershiresaus saus, peper en zout.
  11. Verwarm de oven voor op 170°C.
  12. Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier.
  13. Vorm het gehaktmengsel in de vorm van een brood op de bakplaat.
  14. Bekleed het gehaktbrood met de plakken ontbijtspek.
  15. Plaats in de oven en gaar tot het gehaktbrood een kerntemperatuur van 65°C bereikt heeft
Lekker met
  • Piccalilly
  • Componenten van kool of aardappel
  • Op Boerenbrood

Deel dit recept