Ingrediënten
1 stuks sjalot | 68 gram wortel | 68 gram bleekselderij | 1 teen knoflook | 80 ml Huttenkloas Imperial Stout | 2 sneetjes wit brood | 125 ml Melk | 500 gram rundergehakt | 1 stuk eieren | 68 gram geraspte cheddar | 8 plakken ontbijtspek | 0,5 theelepel Worcestershiresauce | peper en zout
Werkwijze
- Snipper de ui ragfijn.
- Hak de knoflook.
- Snijd de wortel en bleekselderij in een fijne brunoise.
- Week de sneetjes witbrood in de melk.
- Stoof de ui, wortel, bleekselderij en knoflook tot deze zacht zijn.
- Blus af met het de stout van Huttenkloas en reduceer tot het vocht bijna is verdampt.
- Laat het mengsel afkoelen tot keukentemperatuur.
- Knijp het brood licht uit en meng dit door het groentemengsel.
- Voeg de beide soorten gehakt samen met de eieren en de geraspte cheddar bij elkaar en kneed dit met de hand tot het mengsel net bij elkaar blijft.
- Breng op smaak met Worcestershiresaus saus, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bekleed een ovenplaat met een vel bakpapier.
- Vorm het gehaktmengsel in de vorm van een brood op de bakplaat.
- Bekleed het gehaktbrood met de plakken ontbijtspek.
- Plaats in de oven en gaar tot het gehaktbrood een kerntemperatuur van 65°C bereikt heeft
Lekker met
- Piccalilly
- Componenten van kool of aardappel
- Op Boerenbrood