Ingrediƫnten
4st biefstuk (haas, kogel, hollands) | 2el zonnebloemolie | 75g roomboter | 1tak tijm | peper en zout
Werkwijze
- Laat de biefstuk minimaal een uur op kamertemperatuur komen.
- Snijd de verpakking open, of leg de biefstuk enige tijd buiten de verpakking.
- Bestrooi de biefstuk aan beide zijden met peper en zout.
- Doe de zonnebloemolie in de pan en laat hem goed heet worden.
- Leg de biefstukken in de pan en bak ze stevig aan 30-40 seconden aan beide zijden.
- Doe het vuur omlaag en voeg de boter toe (deze mag niet verbranden)
- Voed tegelijkertijd de tijm toe aan de pan.
- Bak het geheel rustig verder tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius
- Haal de biefstuk uit de pan en zet het vuur uit.
- Laat de biefstuk rusten in aluminiumfolie maar vouw hem niet dicht. De warmte moet voor een deel ook weg kunnen.
- Serveer de biefstuk met een lepeltje braadjus.
Lekker met
Rare: 48 graden Celsius | Medium/Rare: 50 graden Celsius | Medium: 54 graden Celsius | Well done: 60 graden Celsius