Een heerlijk recept voor..

De perfecte biefstuk

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

4st biefstuk (haas, kogel, hollands) | 2el zonnebloemolie | 75g roomboter | 1tak tijm | peper en zout

Werkwijze
  1. Laat de biefstuk minimaal een uur op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de verpakking open, of leg de biefstuk enige tijd buiten de verpakking.
  3. Bestrooi de biefstuk aan beide zijden met peper en zout.
  4. Doe de zonnebloemolie in de pan en laat hem goed heet worden.
  5. Leg de biefstukken in de pan en bak ze stevig aan 30-40 seconden aan beide zijden.
  6. Doe het vuur omlaag en voeg de boter toe (deze mag niet verbranden)
  7. Voed tegelijkertijd de tijm toe aan de pan.
  8. Bak het geheel rustig verder tot een kerntemperatuur van 48 graden Celsius
  9. Haal de biefstuk uit de pan en zet het vuur uit.
  10. Laat de biefstuk rusten in aluminiumfolie maar vouw hem niet dicht. De warmte moet voor een deel ook weg kunnen.
  11. Serveer de biefstuk met een lepeltje braadjus.
Lekker met

Rare: 48 graden Celsius | Medium/Rare: 50 graden Celsius | Medium: 54 graden Celsius | Well done: 60 graden Celsius

Deel dit recept