Ingrediënten
prime rib | rib-eye met bot
Ingrediënten
Côte de Boeuf | zonnebloemolie | zeezout | grof gemalen peper
Werkwijze
- Haal de côte de boeuf ongeveer 1,5 dag van tevoren uit de vriezer en 2-3 uur van tevoren uit de koeling
- Stook je BBQ op tot 250˚C
- Pak het bot in met aluminiumfolie
- Smeer het vlees licht in met zonnebloemolie
- Grill het stuk vlees goed dicht, draai ze een kwartslag op de grill (dit zorgt voor de mooie grillruit)
- Leg het vlees vervolgens op het koudste deel van de barbecue en laat verder garen tot een kerntemperatuur van 50˚C
- Laat het vlees rusten in aluminiumfolie voor 10 minuten, laat de zijkanten open zodat warme lucht weg kan
- Snijd de côte de boeuf schuin af en serveer met bijvoorbeeld chimmichuri
Lekker met
Chimmichuri | kruidenboter | rozemarijn, tijm en knoflook