Een heerlijk recept voor..

Côte de Boeuf van de barbecue

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

prime rib | rib-eye met bot

Ingrediënten

Côte de Boeuf | zonnebloemolie | zeezout | grof gemalen peper

Werkwijze
  1. Haal de côte de boeuf ongeveer 1,5 dag van tevoren uit de vriezer en 2-3 uur van tevoren uit de koeling
  2. Stook je BBQ op tot 250˚C
  3. Pak het bot in met aluminiumfolie
  4. Smeer het vlees licht in met zonnebloemolie
  5. Grill het stuk vlees goed dicht, draai ze een kwartslag op de grill (dit zorgt voor de mooie grillruit)
  6. Leg het vlees vervolgens op het koudste deel van de barbecue en laat verder garen tot een kerntemperatuur van 50˚C
  7. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie voor 10 minuten, laat de zijkanten open zodat warme lucht weg kan
  8. Snijd de côte de boeuf schuin af en serveer met bijvoorbeeld chimmichuri
Lekker met

Chimmichuri | kruidenboter | rozemarijn, tijm en knoflook

Deel dit recept