Ingrediënten
600 gram Runderhaas | 450 gram Kastanjechampignons | Tijm | 9 plakjes Twentse rauwe ham | 6 plakken Roomboter bladerdeeg | 1 stuk ei, peper, zout
Werkwijze
- Maak de runderhaas schoon en rol strak op in vershoudfole, laat gedurende 1 nacht in de koeling liggen.
- Breng de runderhaas op smaak met peper, zout en bak kort rondom goudbruin.
- Draai de kastanjechampignons fijn in de keukenmachine.
- Bak het champignonmengsel aan in de pan en breng op smaak met tijm, peper en zout.
- Als al het vocht uit de champignons is verdampt haal uit de pan en laat afkoelen.
- Leg de plakken Twentse rauwe ham op een stuk plasticfolie.
- Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de Twentse rauwe ham.
- Leg de runderhaas op het champignonmengsel en rol strak op.
- Rol het bladerdeeg uit en verpak de ingerolde runderhaas in het bladerdeeg.
- Kluts een ei met een beetje water en strijk het bladerdeeg 2 keer rondom in.
- Bak de Wellington goudbruin in de oven op 200°C voor ongeveer 15-20 min.
- Laat 10 minuten rusten en trancheer.
Lekker met
- Klassiek hoofdgerecht met een rode wijnsaus
- Aardappelcomponenten
- Ui, paddestoelen wortelgarnituren