Een heerlijk recept voor..

Beef Wellington

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

600 gram Runderhaas | 450 gram Kastanjechampignons | Tijm | 9 plakjes Twentse rauwe ham | 6 plakken Roomboter bladerdeeg | 1 stuk ei, peper, zout

Werkwijze
  1. Maak de runderhaas schoon en rol strak op in vershoudfole, laat gedurende 1 nacht in de koeling liggen.
  2. Breng de runderhaas op smaak met peper, zout en bak kort rondom goudbruin.
  3. Draai de kastanjechampignons fijn in de keukenmachine.
  4. Bak het champignonmengsel aan in de pan en breng op smaak met tijm, peper en zout.
  5. Als al het vocht uit de champignons is verdampt haal uit de pan en laat afkoelen.
  6. Leg de plakken Twentse rauwe ham op een stuk plasticfolie.
  7. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de Twentse rauwe ham.
  8. Leg de runderhaas op het champignonmengsel en rol strak op.
  9. Rol het bladerdeeg uit en verpak de ingerolde runderhaas in het bladerdeeg.
  10. Kluts een ei met een beetje water en strijk het bladerdeeg 2 keer rondom in.
  11. Bak de Wellington goudbruin in de oven op 200°C voor ongeveer 15-20 min.
  12. Laat 10 minuten rusten en trancheer.
Lekker met
  • Klassiek hoofdgerecht met een rode wijnsaus
  • Aardappelcomponenten
  • Ui, paddestoelen wortelgarnituren

Deel dit recept