Een heerlijk recept voor..

Bavette van de BBQ

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

Bavette aan stuk, knoflook, rozemarijn, tijm, olijfolie, zeezout, grof gemalen peper.

Werkwijze
  1. Haal de bavette een uur van tevoren uit de koeling en zorg dat de kolen roodgloeiend zijn.
  2. Hak de knoflook, tijm en de rozemarijn fijn en meng de kruiden en de knoflook met olijfolie.
  3. Leg de bavette twee minuten per kant direct op de gloeiende kolen, zorg dat de bavette mooi bruin kleurt. laat daarna eventueel verder grillen op het
  4. Rooster. zorg voor een kerntemperatuur van 50˚C.
  5. Smeer het vlees in met de knoflook/kruidenolie en laat rusten tot een kern van 54˚C.
  6. Trancheer het vlees tegen de draad in, trancheer dit in plakken van maximaal een centimeter dik. bestrooi het als laatst met grof gemalen peper en zeezout.
Lekker met

Gepofte groenten, gepofte knoflook, in een salade

Deel dit recept