Een heerlijk recept voor..

Bavette carpaccio rollade (Hoofdgerecht 4 pers.)

24 uur voor bereiding uit de vriezer & minimaal 1 uur van te voeren uit de koeling, op kamertemperatuur laten komen.

Ingrediënten

Hele bavette (1kg/1,5kg) | Pesto | Zongedroogde tomaten | Verse basilicum | kappertjes | (Baby) Spinazie | Geroosterde pijnboompitten | Parmezaanse kaas

Benodigdheden
  • BBQ
  • Kernthermometer (Tip: IKEA Fantast is een goedkope optie)
  • Aluminiumfolie
  • Slagerstouw
  • Optioneel: Rookhout, bijvoorbeeld eiken, kers of appel
Voorbereiding

Rooster alvast een goede hand vol pijnboompitten in een koekenpan en laat deze afkoelen.

Werkwijze
  1. Leg de bavette op een snijplank. Waar nodig kun je dikker eindstuk vlinderen (Met een scherp mes rustig opensnijden om deze uiteindelijk als een boek open te kunnen vouwen). Mocht het meest gelijk zijn qua dikte, zou de de dikkere stukken ook plat kunnen slaan met een deegroller of de vuist. Zog dat je het vlees dadelijk zo oprolt dat wanneer je het aansnijdt, je dit op de draad doet.
  2. Bestrijk de Bavette met een laagje pesto, laat hierbij de beide uiteinden wat vrij. Voeg daarna de in kleine stukken gesneden zongedroogde tomaatjes, de kappertjes en verse basilicum toe. Bedek dit met de spinazie. Strooi hierover de geroosterde pijnboompitten en rasp er een goede laag Parmezaanse kaas overheen.
  3. Rol nu de rollade strak op en bind deze op met slagerstouw. Het makkelijkste werkt het om eerst de buitenkant op te binden. Zo blijft de vulling beter in het vlees. Je zou de touwtjes alvast kunnen klaarleggen onder het vlees, zodat je het er makkelijk omheen kunt binden.
  4. Bereid de BBQ voor met 2 zones. Zorg hierbij voor een temperatuur van zo’n 180 graden, het liefst gemeten op het rooster. Leg het vlees zover mogelijk weg van hete kolen, voeg eventueel rookhout toe (overdrijf dit niet) en voorzie de rollade van een kernthermometer. Gaar de rollade tot een kern van ongeveer 50 graden om hem daarna in te pakken in aluminiumfolie en zo’n 10 minuten te laten rusten.
  5. Verwijder de slagerstouwtjes en snijdt de rollade in mooie plakken. Heerlijk met een simpele pastasalade.

 

Deel dit recept

Menu